
Składniki:
- 500g makaronu
- 150g wędzonego boczku
- 150g startego parmezanu
- pęczek szparagów
- 4 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- papryka
Składniki:
- 500g makaronu
- 150g wędzonego boczku
- 150g startego parmezanu
- pęczek szparagów
- 4 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- papryka
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniem producenta. Boczek kroimy w około dwu centymetrowe plasterki. Odłamujemy lub odcinamy twarde końcówki szparagów. Kroimy szparagi kroimy ukośnie na 1.5 - 2 cm kawałki, szczypiorek na troszkę większe kawałeczki. Czosnek drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju i wsypujemy boczek. Doprawiamy pieprzem i papryką. Smażymy około 3 minut. Dodajemy szparagi i czosnek i jeszcze smażymy 3 minuty.
Ugotowany makaron rozkładamy na talerzach. Dodajemy usmażony boczek ze szparagami. Posypujemy parmezanem i szczypiorkiem. Na koniec życzymy smacznego i zajadamy się :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze