Składniki:
- 3 jajka
- 100g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 125ml wody
- 1 łyżka oleju
- 200g mąki tortowej
- 20g mleka w proszku
Składniki:
- 3 jajka
- 100g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 125ml wody
- 1 łyżka oleju
- 200g mąki tortowej
- 20g mleka w proszku
Przygotowanie:
Wbijamy do miski jajka i ubijamy. Dodajemy cukier, sól, mieszamy. Następnie wlewamy wodę oraz olej. Znowu mieszamy. Wsypujemy mąkę i mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy ciasto do naczynia, którego będzie wlewać ciasto do foremek. Bierzemy formę do pieczenia muffinów i smarujemy olejem. Następnie wlewamy ciasto do foremek tak troszkę więcej połowa foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 do 15 minut.
Gotowe i ostygnięte posypujemy cukrem pudrem, oblewamy lukrem lub bitą śmietaną dodając truskawki lub maliny oraz borówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze