
Składniki:
- 800g płatów śledziowych
- 400g marynowanych grzybków
- pęczek natki pietruszki
- 1 duża cebula
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki stołowe soku z cytryny
- pieprz wg smaku
Składniki:
- 800g płatów śledziowych
- 400g marynowanych grzybków
- pęczek natki pietruszki
- 1 duża cebula
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki stołowe soku z cytryny
- pieprz wg smaku
Przygotowanie:
Śledzie moczymy w wodzie 3 - 4 razy zmieniając wodę. Następnie kroimy na około 2cm kawałki. Grzyby odsączamy i można pokroić na mniejsze. Pietruszkę siekamy, cebulę kroimy w piórka. Wszystko wsypujemy do miski. Dodajemy 1/4 szklanki oleju, 2 łyżki soku z cytryny i pieprz wedle uznania. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na 24h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze