Składniki na spód:
- 150g herbatników
- 100g orzechów włoskich
Składniki na masę serową:
- 1kg mielonego twarogu
- 100ml mleka
- 50g włoskich orzechów
- 70g kaszy manny
- 40g waniliowego budyniu
Składniki na spód:
- 150g herbatników
- 100g orzechów włoskich
Składniki na masę serową:
- 1kg mielonego twarogu
- 100ml mleka
- 50g włoskich orzechów
- 70g kaszy manny
- 40g waniliowego budyniu
- aromat waniliowy
- 100g miodu
- 5 jajek
- pół łyżeczki soli
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Przygotowujemy spód sernika. Herbatniki i orzechy wkładamy do blendera kielichowego i mielimy. Wykładamy spód tortownicy papierem, wsypujemy zmiksowane składniki i równamy.
Robimy masę serową. Do miski dajemy twaróg, mleko, zmielone orzechy, kaszę mannę, budyń, aromat waniliowy, miód, sól, 5 żółtek i miksujemy. Do osobnego naczynia wlewamy 5 białek, wsypujemy pół łyżeczki soli i ubijamy na sztywną masę. Następnie dodajemy do masy serowej i mieszamy łyżką. Masę serowa dzielimy na 2 równe części. Do jednej części dodajemy kawę i kakao. Do formy wlewamy białą masę, równamy. Następnie dodajemy ciemną masę.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy ciasto na około 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze