Składniki:
- 125g fileta z łososia
- 2 średnie cebule
- 350ml śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 500g dowolnego makaronu
- pęczek kopru
- 3 różne gatunki sera
Składniki:
- 125g fileta z łososia
- 2 średnie cebule
- 350ml śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 500g dowolnego makaronu
- pęczek kopru
- 3 różne gatunki sera
- sól
- pieprz
- pół cytryny
- olej
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno kroimy i smażymy na oleju 3 minuty. Filet kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy filet do cebuli i smażymy jeszcze około 4 minut. W międzyczasie możemy przygotować sos. Do śmietany dajemy sól, pieprz, posiekany koperek, sok z połowy cytryny i mieszamy. Wlewamy sos do ryby. Następnie dusimy 10 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: makaron, sos, ser, makaron, ser, makaron, sos, ser i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180⁰C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze