Składniki:
- Pęczek szparagów
- Boczek wędzony (tyle plastrów ile szparagów)
- Przecier pomidorowy
- Papryka
- 3 łyżki oleju
Składniki:
- Pęczek szparagów
- Boczek wędzony (tyle plastrów ile szparagów)
- Przecier pomidorowy
- Papryka
- 3 łyżki oleju
Składniki na sos:
- Łyżka miodu
- Łyżka majonezu
- Łyżka śmietanyy
- 2 łyżeczki chrzanu
- Szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie sosu:
Do miseczki dajemy wszystkie składniki i mieszamy.
Przygotowujemy szparagi:
Odcinamy lub odłamujemy twarde końcówki od szparagów. Bierzemy tyle plastrów boczku ile mamy szparagów. Każdy plaster posypujemy papryką i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie owijamy szparagi boczkiem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Zawijańce układamy na patelni i smażymy z dwóch stron do momentu, aż boczek będzie gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze