Składniki:
- 500g pomidorów koktajlowych
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- pół łyżeczki bazylii
- pół szklanki siekanych migdałów
- pęczek szparagów
- 1 kostka czosnku
- pęczek natki pietruszki
- pęczek koperku
Składniki:
- 500g pomidorów koktajlowych
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- pół łyżeczki bazylii
- pół szklanki siekanych migdałów
- pęczek szparagów
- 1 kostka czosnku
- pęczek natki pietruszki
- pęczek koperku
Przygotowanie:
Pomidorki myjemy i wsypujemy do żaroodpornego naczynia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem oraz bazylią. Mieszamy i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na około 15 minut.
Gdy pomidorki pękną i zrobią się lekko złote wyciągamy. Następnie usuwamy twarde końce szparagów i układamy szparagi na pomidorach. Posypujemy migdałami, łyżeczką czosnku. Lekko mieszamy i wstawiamy do piekarnika na około 8 minut. W międzyczasie siekamy natkę pietruszki oraz koperek. Po ośmiu minutach wyciągamy z piekarnika pomidory i obsypujemy pietruszką oraz koperkiem. Podajemy z ryżem lub makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze