Składniki:
- 7 plastrów ananasaa
- pół łyżeczki soli
- 3 jajka
- 170g cukru
- 200g mąki
- 15g proszku do pieczenia
- 15g cukru waniliowego
- 3 kostki margaryny (około 180g)
- około 20g miodu
Składniki:
- 7 plastrów ananasaa
- pół łyżeczki soli
- 3 jajka
- 170g cukru
- 200g mąki
- 15g proszku do pieczenia
- 15g cukru waniliowego
- 3 kostki margaryny (około 180g)
- około 20g miodu
Przygotowanie:
Plastry ananasa osuszamy wykładając na papierowy ręcznik. Rozpuszczamy margarynę. Wybijamy jajka do miski i dodajemy wszystkie składniki oprócz miodu i margaryny. Następnie wyrabiamy ciasto. Teraz wlewamy margarynę uważając żeby nie była gorąca i wyrabiamy dalej. Tortownice 24cm smarujemy margaryną. Na dno wykładamy ananasy i polewamy je miodem. Wlewamy ciasto, lekko równamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Po pół godzinie wyciągamy i czekamy aż wystygnie. Otwieramy tortownicę i ostrożnie wyciągamy obracając owocami do góry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze