
Składniki:
- 2 duże papryki
- filet z piersi kurczaka
- 4 jajka
- 1 stołowa łyżka oleju
- pęczek szczypiorku
- 1 duża lub 2 małe pieczarki
- 80 żółtego sera
- 4 koktajlowe pomidorki
- sól
Składniki:
- 2 duże papryki
- filet z piersi kurczaka
- 4 jajka
- 1 stołowa łyżka oleju
- pęczek szczypiorku
- 1 duża lub 2 małe pieczarki
- 80 żółtego sera
- 4 koktajlowe pomidorki
- sól
Przygotowanie:
Filet kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy na patelnię, solimy i smażymy na łyżce oleju około 5 minut. Papryki kroimy wzdłuż i czyścimy środek tak, żeby powstały łódeczki.
Kroimy drobno szczypiorek, pieczarki w plasterki. Pomidorki przekrawamy na pół. Ser należy zetrzeć na tarce. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do papryk wybijamy po jajku. Następnie układamy warstwami: filet, szczypiorek, pieczarki, połówki pomidorków. Na wierzch sypiemy ser.
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po pół godzinie wyciągamy i zajadamy na ciepło. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze